(AS)SIERADEN

Gedenksieraden, assieraden en ashangers, uw dierbare altijd dichtbij

Na het afscheid nemen en de crematie van een dierbare hebben veel mensen steeds meer de behoefte om de overleden dierbare zo dicht mogelijk bij zich te houden. Assieraden bieden uitkomst.

U kunt de urn op een mooie plek plaatsen, maar u kunt er ook voor kiezen om een kleine hoeveelheid as in een zogenaamd assieraad bij u te dragen. U draagt op deze manier u uw dierbare voor altijd symbolisch met u mee. Ook is het mogelijk een haarlok, een beetje aarde van het graf of een stukje stof van bijvoorbeeld het favoriete kledingstuk in onze sieraden te plaatsen. Het is vrij eenvoudig om zelf de as in het sieraad te plaatsen. Bij de bestelling van een sieraad sturen wij een vulhandleiding mee. In de regel heeft u niet meer dan een kwart tot een half theelepeltje as nodig om het sieraad te vullen. Wij raden het aan om de sieraden ten alle tijden te verlijmen zodat het schroefje niet los kan raken. Ook zijn er assieraden met de as verwerkt in het sieraad. Deze sieraden worden door onze edelsmid verwerkt in het sieraad.

Wij vinden het belangrijk dat u assieraden naast uw eigen sieraden kunt dragen. Onze ringen, hangers, oorbellen, asbedels en armbanden zijn zo vormgegeven dat het voor een buitenstaander niet zichtbaar is dat u een assieraad draagt. U beslist zelf of u dit aan anderen vertelt. Wij bieden unieke, elegante en hedendaagse gedenksieraden voor elke dag.

Het dragen van assieraden en gedenksieraden wordt steeds populairder
In de uitvaartbranche zijn er -net als in elke branche- trends die komen en gaan, maar soms ook blijven. Sieraden voor nabestaanden zijn daar een goed voorbeeld van. Sinds 2004 worden er in Nederland meer mensen gecremeerd dan begraven, een trend die zich de komende jaren voortzet. Gelijk met deze trend zijn er de laatste jaren ook steeds meer manieren ontstaan om de as van de overledene te bewaren. Naast urnen in allerlei soorten en maten zijn er nu ook sieraden voor nabestaanden te verkrijgen. Dit zijn sieraden waarin u as van uw dierbare kunt bewaren. Zie het als een soort mini urn, maar dan in de vorm van een hangertje, ring, oorbel, ketting, armband of een klein beeldje. Deze sieraden voor nabestaanden zijn bij ons gemakkelijk online te bestellen. Op dit moment is dragen van as in een sieraad een groeiende trend. Deze vorm van gedenken is persoonlijk, eenvoudig te realiseren én kan worden uitgevoerd in eigen smaak. Daarom ziet het er naar uit dat het dragen van sieraden voor nabestaanden een trend is, die niet voorbij lijkt te gaan.

Over onze assieraden en gedenksieraden

Wij bieden sieraden die zowel door volwassenen als kinderen kunnen gedragen worden. Ook huisdieren worden vaak als gezinslid gezien. Wij hebben daarom ook sieraden voor huisdieren in het assortiment. Deze assieraden voor dieren hebben de vorm van bijvoorbeeld een hond of kat en zijn veelal voorzien van pootafdrukken. Naast sieraden voor honden en katten zijn er vele verschillen de vormen en sieraden met een persoonlijke symbolische waarde. Op deze manier zal u zeer waarschijnlijk iets vinden dat bij u of uw overleden dierbare past.

Wij vinden het belangrijk dat u een sieraad lang kunt dragen en niet beschadigd. In ons assortiment vindt u dan ook alleen sieraden gemaakt van duurzame materialen zoals het hoogwaardige rvs of edelstaal 316, zilver en goud.

Ook is het mogelijk een assieraad te personaliseren door deze bijvoorbeeld te laten voorzien van een gravure van de naam, datum of een mooie tekst. Hiernaast werken wij samen met kunstenaars die bijvoorbeeld de trouwring – geheel naar eigen wens – tot assieraad smeden. Kunt u het gewenste sieraad toch niet vinden? Dan kunt u bij ons een ontwerp of idee voor het sieraad aanleveren. We kunnen uw sieraad op maat laten maken. Neem in dit geval even contact met ons op.

Assieraden gemaakt van RVS of edelstaal
De sieraden van edelstaal of RVS zijn ontworpen en met de hand gemaakt door ervaren edelsmeden. Edelstaal is door zijn hardheid en antiallergische karakter zeer geschikt voor het maken van assieraden. U hoeft er dan ook niet bang voor te zijn dat het sieraad beschadigd of bekrast raakt. Het edelstaal wat gebruikt wordt is van het type 316 (chirurgisch staal). Dit is het hoogwaardigste staal wat gebruikt wordt bij het vervaardigen van sieraden. Het is even duurzaam en misschien zelfs duurzamer dan zilver of goud. Een deel van de collectie is verguld. Een dun laagje goud is op het edelstalen sieraad aangebracht. Voor een scherpere prijs heeft u toch de luxe van goud.

Assieraden gemaakt van zilver
Alle zilveren assieraden zijn gemaakt van 925 Sterling zilver, hetgeen betekent dat het sieraad voor 92,5% uit zilver bestaat. De overige 7,5% bestaat uit een legering om stevigheid te geven aan het sieraad. Kenmerken van deze sieraden is de perfecte afwerking. Alle zilveren sieraden zijn voorzien van een keurmerk. Dit kwalificeert dat de sieraden getest zijn en voldoen aan de strikte kwaliteitseisen.

Assieraden gemaakt van goud
Deze sieraden zijn ontworpen en met de hand gemaakt door ervaren edelsmeden. Bij de assieraden van goud is gekozen voor een vorm met een duidelijke betekenis die door haar eenvoud en afwerking een bijzondere uitstraling krijgt. Wij bieden wit- en geelgouden sieraden van 14 en 18 karaat. Ook deze sieraden zijn vanzelfsprekend voorzien van een keurmerk. In Nederland is 14 karaat goud het meest voorkomend bij gouden sieraden. 14 karaat betekent dat het uit 14/24e deel goud bestaat. In procenten gezien is dat 58,5%. In 14 karaat assieraden staan daarom ook een stempel met het getal 585. Dat betekent dus eigenlijk het goudgehalte in duizendsten.

Diervormige assieraden en gedenksieraden voor dieren
Wij bieden diervormige assieraden van edelstaal, zilver en goud aan. Tevens vindt u speciale sieraden voor uw huisdier. Een huisdier maakt natuurlijk gewoon deel uit van de familie. Een groot aantal assieraden is voor een hond of kat en is veelal voorzien van pootafdrukken. Wij bieden ook sieraden in de vorm van bijvoorbeeld een vlinder, een paard, vogel, etc.

As armbanden
In welke prijsklasse u een armband ook zoekt, alle armbanden zijn van hoge kwaliteit en gemaakt van edelstaal, goud of zilver. De kwaliteit is belangrijk, omdat een mooi assieraad tijdloos is en lang mee moet gaan. De as armbanden zijn ontworpen en met de hand gemaakt door ervaren edelsmeden. Onze uitgebreide armbanden collectie is geschikt voor zowel dames als heren.

Gedenksieraden gemaakt van zilver en goud
Onze gedenksieraden zijn gemaakt in verschillende uitvoeringen en stijlen; van klassiek tot modern. Op deze manier is de kans groot dat u een bijzonder herinneringssieraad zal vinden dat bij u past. Een passend aandenken. In deze gedenksieraden is geen ruimte voor de crematie as en heeft alleen een symbolische waarde.

Vingerafdruk (as)sieraden
Door middel van het vingerafdruksieraad blijft de herinnering aan een speciaal iemand voor eeuwig. De vingerafdruksieraden symboliseren de verbondenheid met uw kind, vader, moeder of geliefde. Het zijn een persoonlijke sierade, een aandenken aan uw dierbare welke veel troost biedt na het verlies. Een vingerafdruk is uniek. Niemand ter wereld heeft exact dezelfde afdruk. Samen met onze kunstenaars verwerken wij de vingerafdruk van uw dierbare in een bijzonder sieraad zoals bijvoorbeeld een hartje.

Wilt u advies of meer informatie over een product? Neem dan contact met ons. U kunt ons telefonisch bereiken van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren. U kunt ook het contactformulier invullen, een e-mail sturen of met ons chatten. Meer advies over het aanschaffen van een assieraad, ashanger of assieraden.