Van schets tot urn, assieraad of urnmonument

Heeft u een speciale verzoek? Wilt u een urn, as-sieraad of urnmonument ontwerpen of op maat laten maken?

Naast ons standaardassortiment helpen we u graag met specifieke vragen en verzoeken. Of het nu gaat om een ​​persoonlijke urn, een speciaal lettertype, een speciaal sieraad of een speciaal vervaardigd urnenmonument; we doen ons uiterste best om aan uw wens te voldoen.

Het is vrij moeilijk om uw specifieke aanvraag via een webshop te bestellen. Daarom leggen we in verschillende stappen uit hoe u het beste informatie kunt geven en hoe we verder kunnen gaan.

Realiseer u eigen design, hoe werkt het?
1. Aanleveren van uw specifieke wens
2. Eerste fase; het ontwerp en de geschatte prijs
3. Tweede fase; het ontwerp, de levertijd en de prijs
4. Het eindresultaat

URNWINKEL. Maatwerk urnen

1. Het aanleveren van uw specifieke wens
Aan de hand van uw aangeleverde informatie gaan wij op zoek naar de meest geschikte kunstenaars uit ons bestaand. Wij beschikken door onze jarenlange ervaring over een groot netwerk van meer dan 100 kunstenaars in binnen- en buitenland die vrijwel alles kunnen maken. U kunt zelf een schets aanleveren, uw gedachte beschrijven of een voorbeeld toesturen. Onze voorkeur heeft het invullen van het contactformulier of het sturen van een e-mail zodat we een overzichtelijk dossier kunnen maken.

URNWINKEL. Maatwerk urn

 

Denkt u bijvoorbeeld over de volgende zaken na:
Wat is u verhaal en wat is u idee?
Wat vindt u wel of juist niet mooi?
Waar wordt het artikel geplaatst (binnen/buiten) of gedragen?
Wat voor materiaal heeft uw voorkeur?
Heeft uw voorbeelden beschikbaar?
Houdt u van modern of meer van klassiek?
Hoeveel as moet er in het artikel geplaatst of verwerkt worden?
Wilt u het artikel laten voorzien van bijvoorbeeld een afbeelding of tekst?

Hoe meer informatie u aanlevert, hoe beter beeld wij hebben, des te beter voorstel wij u kunnen doen.

2. Eerste fase; het ontwerp en de geschatte prijs
Aan de hand van uw informatie leveren we voorbeelden of schetsen aan zodat u weet of wij u goed hebben begrepen. Wij staan open voor al uw ideeën, er is veel mogelijk en niets is te gek!

Samen met het ontwerp krijgt u de geschatte prijs te horen. Voor een speciale gravure op een sieraad betaalt u een paar tientjes. Omdat onze kunstenaars veelal gebruik maken van exclusievere materiaalsoorten zijn de kosten voor bijvoorbeeld een eenvoudig ontwerp in natuursteen vanaf 400 Euro realiseerbaar. Als u kiest voor bijvoorbeeld edelmetalen (zilver/goud), glas of RVS kunt u denken aan prijzen vanaf 500 Euro. Exclusieve urnen, sieraden of monumenten waarbij hoogwaardige materiaalsoorten gebruikt worden en waarbij ambachtelijke processen benodigd zijn, kunt u denken aan prijzen vanaf 1000 Euro.

Wij brengen vanzelfsprekend geen kosten in rekening. Het is wel belangrijk voor u en voor ons om in deze fase te weten of u verder wilt met het ontwerptraject.

 

URNWINKEL. Maatwerk urnen voor uw hond of kat
URNWINKEL. Maatwerk dierenurnen
URNWINKEL. Maatwerk urnen voor dieren

3. Tweede fase; het ontwerp, de levertijd en de prijs
Nu u een goed idee heeft van hoe het eindproduct eruit komt te zien kunnen we – in overleg met u – een definitieve schets of afbeelding laten maken. Deze krijgt u per e-mail toegezonden zodat u in alle rust nog een keer kan kijken of er nog iets gewijzigd moet worden. Ook tekstgravures kunt u in alle rust nog een keer controleren op bijvoorbeeld lettertype en spelling. Op deze manier voorkomen wij fouten of verkeerde keuzes.

Naast het uiteindelijke ontwerp geven we aan wat de exacte kosten zijn en wat de geschatte levertijd is. Houdt u alstublieft rekening met een gemiddelde levertijd van 6 weken. Het op maatgemaakte artikel wordt vrijwel altijd op ambachtelijke wijze gemaakt en dit proces neemt nu eenmaal tijd in beslag. Het is natuurlijk altijd mogelijk om tussentijds foto’s te sturen van het proces.

Als u akkoord geeft op het uiteindelijke ontwerp zorgen wij ervoor dat in onze webwinkel een maatwerkproduct wordt aangemaakt. Wij sturen u een link van dit maatwerkproduct toe zodat u deze i in onze online winkel kunt bestellen.

4. Het eindresultaat
Zodra het op maatgemaakte artikel gereed is wordt deze door ons nog eenmaal volledig gecontroleerd, alvorens we deze versturen. Als het een groot artikel zoals bijvoorbeeld een monument betreft, nemen wij eerst contact met u op om af te spreken wanneer en waar deze afgeleverd moet worden. Als u het artikel liever niet wilt laten verzenden maar zelf wilt afhalen is dat natuurlijk ook mogelijk.

U ontvang van ons een e-mail dat het artikel verzonden is. Normaal gesproken ontvang u het artikel binnen 1 tot 3 werkdagen na het verzenden van deze e-mail.

URNWINKEL. Een op maat gemaakte urn of urnmonument
URNWINKEL. Op maat gemaakte assieraden
URNWINKEL. Op maat gemaakte sculptuur als urn

De kunstenares van deze sculpturen heeft in het verleden door haar werk als ontwerpster bij een steenhouwerij ruime ervaring opgedaan met het in opdracht vervaardigen van o.a. gedenkstenen, grafmonumenten , urnen en gedenkplekken zowel in steen als in brons. Door in een persoonlijk gesprek goed te luisteren naar de wensen, de bijzonderheden en de gevoelens is zij in staat deze elementen in vorm tot uiting te laten komen. Als autonoom kunstenaar heeft zij zich in meerdere disciplines ontwikkeld waardoor er een ruim aanbod aan mogelijkheden bestaat van graveer- en schilderwerk tot beeldhouwwerk en brons.

Elk ontwerp is uniek en op maat gemaakt, hetgeen voor de nabestaande een meerwaarde aan het gedenkteken geeft. Voor een opdracht wordt eerst een ontwerptekening gemaakt, waarna er voor werken in marmer of graniet een schaalmodel in klei wordt vervaardigd. Na goedkeuring kan met het beeldhouwwerk worden gestart. Modellen van brons worden in was vervaardigd. Bij beide is het mogelijk om tijdens het werkproces een bezoek aan het atelier te brengen.

Het laten maken van een assieraad, ashanger of gedenksieraad is een emotionele gebeurtenis. U heeft afscheid moeten nemen van uw dierbare. Vaak heeft u naast de herinnering aan deze dierbare nog iets tastbaars in huis. Denk aan as, een lokje haar, een vingerafdruk of sieraden die uw dierbare droeg. Met al deze tastbare herinneringen kunt u een heel persoonlijk en uniek sieraad op maat laten maken.

Denk hierbij aan bijvoorbeeld de trouwring(en) van uw vader of moeder. Hier kunt u voor uzelf of een familielid een persoonlijk sieraad van laten maken. De ring kan in originele staat op maat gemaakt worden en met de toevoeging van bijvoorbeeld een diamant weer een nieuw uiterlijk krijgen. Ook kunt u het goud laten omsmelten en er een geheel nieuw sieraad van laten maken.

Ik maak in samenspraak met u een sieraad waardoor u uw dierbare weer dicht bij uw hart kunt dragen. Alle sieraden worden met de hand gemaakt, waardoor u een uniek en persoonlijk sieraad krijgt. Ik zet graag uw herinnering om in een mooi sieraad.

'Een bijzondere sculptuur als blijvende herinnering. Een bijzonder mens verdient een bijzondere gedachte.' Er is geen mooier eerbetoon aan een overledene dan het monument waarin de herinneringen aan de overledene in leven worden gehouden.

Voor veel mensen is het fijn dat een object niet als 'urn' herkend zal worden maar als een exclusieve sculptuur wat het minder zwaar maakt de as van de overledene in huis te hebben. De modellen van deze kunstenaar worden met de hand, op ambachtelijke wijze, uit natuursteen gehouwen. Er zijn een aantal basis modellen echter een urn kan volledig naar de vraag van nabestaanden worden vormgegeven. Mede hierdoor is het mogelijk om middels eigen inbreng een unieke persoonlijke touch aan de urn of de sculptuur mee te geven. Unieke kunstwerken voor thuis of een urnengraf.

Waarom natuursteen?
'Simpel... omdat natuursteen een van de oudste materialen door de natuur gevormd op aarde is.'

URNWINKEL. Op maat gemaakte gedenkmonumenten
URNWINKEL. Een urn op maat
URNWINKEL. Een gedenksteen op maat

Deze beeldend kunstenaar ontwerpt en maakt ambachtelijk vervaardigde urnamenten, grafmonumenten en gedenkbeelden zoals u op onderstaande foto kunt zien. Kunstwerken in opdracht waarbij maatwerk en persoonlijke wensen voorop staan. In overleg wordt er een schetsontwerp gemaakt. Waarbij niet alleen rekening wordt gehouden met uw ideeën, maar ook met de mogelijkheden en beperkingen van de locatie waar het kunstwerk komt. Plaatsing kan zowel op een begraafplaats, als in een tuin of binnenshuis. Het schetsontwerp is veelal een materiaalschets. Geen computer impressie, maar een 3D-model op schaal van het uiteindelijk monument.

De urnamenten, grafmonumenten en gedenkbeelden worden vervaardigd uit de materialen glas, lood en koper. Deze materiaalsoorten zijn duurzaam en veranderen onder invloed van de tijd. Licht, schaduw en neerslag zorgen daarnaast voor een steeds wisselende uitstraling. 'Door mijn beeldtaal en materiaalgebruik heeft mijn werk een contemplatief karakter. Mijn beelden zijn ingetogen en kenmerken zich door elementaire vormen en vakmanschap.'

Dit team van enthousiaste medewerkers maakt al ruim 20 jaar op ambachtelijke wijze keramische urnen en gedenktekens. Opgeleid aan een vakopleiding, door het volgen van cursussen, of in het bedrijf zelf opgeleid en medewerkers met volop ervaring opgedaan binnen andere bedrijven. Tevens wordt samengewerkt met diverse kunstenaars en ontwerpers, maar ook met natuursteen-, glas- en metaalbedrijven die voor de uitvaartbranche werkzaam zijn.

In overleg met en naar de wensen van nabestaanden. Veelal op de draaischijf, worden de urnen gevormd. Sommige modellen worden met de hand opgebouwd. De decoraties worden eveneens met de hand gemaakt en aangebracht. Zodoende kunnen alle producten op maat gemaakt worden naar uw wens. U bent betrokken bij de keuze van een monument na de crematie. Het kan zijn dat u op zoek bent gegaan vanwege het overlijden van een naaste. Of misschien omdat u zichzelf voorbereidt op wat komen gaat. Wat de reden van uw zoeken is, van groot belang is dat er een monument komt, gemaakt en vormgegeven voor die ene unieke mens. De persoonlijkheid en eigen wensen van de overledene wilt u terugzien in het gedenkteken. Dat kan in de vorm van een urn zijn, maar evengoed een gedenksteen, afsluitplaat voor een urnennis, afdekplaat voor een urnenkelder of een beeld. Een speciaal ontworpen gedenkteken zoals u wenst.

Met toewijding en veel kennis willen wij u graag begeleiden om uw wensen vorm te geven.

Deze kunstenaar is in 2003 begonnen als een eenmanszaak, maar het bedrijf groeide al snel uit tot een team van enthousiaste, ervaren vakmensen en professionals. ‘Wij zijn in staat om van uw idee een hoogwaardig product te maken. Korte lijnen vergemakkelijkt het proces van opdracht tot aflevering.’

Het bedrijf biedt een groot assortiment urnen en monumenten van strak tot sierlijk design. Tijdloze ontwerpen. Dierbaren die overleden zijn, willen we met gepaste schoonheid en waardering gedenken. Zowel de urnen als de monumenten worden op maat gemaakt in het atelier. Wij combineren graag ons vakmanschap met uw persoonlijke wensen of uw eigen ontwerp. De urnen en monumenten zijn esthetisch, uniek, praktisch en onderhoudsvriendelijk. Met de nieuwste technieken en materialen worden producten van hoogwaardige kwaliteit vervaardigt. Ook worden volledige of delen van grafmonumenten, urnen en toegepaste kunstobjecten van metaal gemaakt en ontworpen.

Urn 'Eternity' door Ronald A. Westerhuis

Mijn werk gaat over unieke lijnen, balans en perfecte afwerking. Voor mijn serie 'Eternity' heb ik de vorm zo simpel mogelijk gehouden. Om zo een oervorm maar ook een tijdloos ‘sculptuur’ te creëren.

De verschillende slijppatronen : Grof, zacht of hoogglans staan garant voor een uniek exemplaar en het materiaal, hoogwaardig roestvrij staal, voor een vereeuwiging. Wilt u meer informatie over het vervaardigen van deze speciale urnen lijn? Neem dan contact met ons op.

Urn 'Eternity' door Ronald A. Westerhuis