Gedenkmonumenten

Bijzondere gedenkmonumenten, grafstenen en urnenmonumenten.

Gedenkmonumenten zijn de oudste uitingen van onze cultuur. In Egypte bewonderen we de piramiden als indrukwekkende bouwwerken, maar vergeten daarbij vaak dat het eigenlijk om grafmonumenten gaat. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de hunebedden in het Nederlandse Drenthe.

Als wij onze dierbare overledenen herdenken met een persoonlijk monument zetten we eigenlijk een grenssteen tussen leven en dood. Monumenten van verdriet, maar ook van liefde en toewijding. Bij ons heeft u de mogelijkheid dat passende gedenkteken te verwezenlijken.

Urnengraf / urnenmonumenten

De getoonde foto's van onze urnenmonumenten zijn enkele voorbeelden van de vele monumenten die wij inmiddels in België en Nederland hebben mogen plaatsen.

Ook is het mogelijk om tijdens een showroombezoek u te laten informeren over de keuzemogelijkheden in materiaal (graniet, glas, RVS, brons, keramiek, etc.), bewerking (polijsten, zoeten, hameren, kappen of laseren) en tekst (straaltechnieken, aluminium, lasergravures, brons, etc.).

Wij nodigen u vrijblijvend uit om een afspraak te maken in één van onze filialen. Op deze manier kunnen wij samen met u een persoonlijk ontwerp maken waarin uw wensen en ideeën worden verwerkt. Wij maken voor elk budget een passend urnengraf of ander gedenkteken.

Drachten (Friesland)
Kaatsheuvel (Noord-Brabant)

Let op! Het is raadzaam voordat u het urnengraf besteld eerst met uw begraafplaatsbeheerder of de gemeente te overleggen wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn op uw lokale begraafplaats.

Het komt namelijk wel eens voor dat grafmonumenten aan vooraf aangegeven afmetingen, materiaalsoorten en vormen dienen te voldoen. Ook zijn er bepaalde begraafplaatsen waar alleen steenhouwers uit de regio monumenten mogen plaatsen. De eventuele betonplaat onder de grafsteen en de palen fundering onder de betonplaat dienen door de begraafplaats geïnstalleerd te worden.

U kunt contact met ons opnemen door ons te bellen of het contactformulier in te vullen. Klik hier om contact met ons op te nemen.