Richtlijnen voor recensies van klanten

Hoe controleren en plaatsen wij recensies?

We zetten een productrecensie vrijwel altijd online; negatief, positief en neutraal. We controleren wel eerst of de recensie voldoet aan onze recensievoorwaarden en of de recensie niet nep is. We controleren ook of deze is geschreven door iemand die het artikel heeft gekocht via URNWINKEL. Wij betalen niet voor recensies.

Waarom zijn er recensies over artikelen?
Recensies op URNWINKEL. zijn bedoeld om met andere klanten te delen hoe u een artikel heeft ervaren. Wilt u een recensie schrijven? Dat vinden wij erg fijn! Denk alstublieft aan deze voorwaarden tijdens het schrijven en dan komt uw review snel online.

De volgende zaken staan we niet toe:
• U heeft het artikel niet gekocht via URNWINKEL.
• Meningen of uitspraken die niets te maken hebben met hoe u het artikel heeft ervaren.
• Ongepaste taal (bijvoorbeeld, maar niet uitsluitend: scheldwoorden, racistische uitlatingen, ziektes of verbasteringen).
• Verwijzingen, wel of niet als URL, naar andere websites.
• Kortingen, commerciële acties, campagnes of prijsverschillen ten opzichte van andere (online) winkels.
• Commerciële inhoud en/of een commercieel doel, tenzij dit expliciet in een aparte alinea staat.

Wanneer recensies worden verwijderd:
URNWINKEL. kan zonder bericht een recensie afkeuren direct nadat de beoordeling of recensie is geschreven of naderhand verwijderen. Dit kan onder andere in deze gevallen:
• Als één of meerdere voorwaarden niet zijn nageleefd of URNWINKEL. hier een redelijk vermoeden van heeft.
• Als de recensie gaat over productinformatie die fout was op het moment van aankoop, maar ondertussen is aangepast. Om te voorkomen dat klanten in de war raken, kunnen we ervoor kiezen om de recensie te verwijderen.
• Wanneer de automatische controle een afwijkend patroon vaststelt, en we dus reden hebben om aan te nemen dat de recensie nep is.
• Een negatieve ervaring is nooit een reden om een recensie af te keuren of te verwijderen. Als de recensie voldoet aan de voorwaarden, dan komt deze online. Hoe negatief of positief hij ook is.

Hoe recensies worden verzameld en getoond
Alleen klanten van URNWINKEL. kunnen een recensie schrijven over artikelen die ze via URNWINKEL. hebben gekocht. Zo zijn we zeker dat recensie zijn geschreven door ervaringsdeskundigen.

U kunt op 2 manieren een recensie schrijven:
1. Bij elk artikel op onze website is een recensie-onderdeel waar u uw eigen review kunt starten.
2. We nodigen u via de mail uit voor een recensie over iets wat u hebt gekocht. U kunt dan kiezen om een productrecensie of bedrijfsrecensie op de recensiesite Trustpilot te schrijven.

Recensies zijn nooit direct zichtbaar. Dat komt omdat de herkomst en inhoud eerst automatisch of handmatig worden gecontroleerd. Deze controle doen we zelf. Meestal staat uw review binnen een aantal dagen online. Op dit moment kunt u niet zelf productrecensies aanpassen of verwijderen. Wilt u een review die u zelf heeft geschreven verwijderen? Neem dan contact op met onze klantenservice.