Mini urnen

Steeds meer mensen in België kiezen ervoor om na de crematie van de overleden dierbare of huisdier een kleine hoeveelheid as, grond van het graf of een persoonlijk aandenken in een mini urn te bewaren, een kleine urn voor thuis. Door te kiezen voor een mini urn, kunt u de as van uw dierbare verdelen over verschillende urnen, zodat elk familielid een deel van de as kan bewaren. Ook is het natuurlijk mogelijk om een deel van de as te verstrooien. 

Waarom een mini urn aanschaffen bij URNWINKEL.?

Onze mini urnen kenmerken zich door een eigentijdse vormgeving en oogstrelend design. De urnen zijn in verschillende formaten, kleuren, materialen en designs verkrijgbaar. Zo verkopen wij bijvoorbeeld mini uren met waxinelichtje, mini urnen met vogel en mini urnen met fotolijst. Onze handgemaakte producten zijn fraai vormgegeven en vakkundig afgewerkt. Wanneer u een kleine urn op maat wilt laten maken kunt u contact met ons opnemen, zodat wij aan de hand van uw idee een ontwerp kunnen maken van uw specifieke wens. Heeft u een vraag of opmerking over bijvoorbeeld een urn? Neem alstublieft contact met ons op.

Mini urnen in verschillende materialen en prijsklassen

Ons assortiment urnen is scherp geprijsd, goed betaalbaar en gemaakt van hoogwaardige materialen. Wanneer u op zoek bent naar een goedkope mini urn, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Een van onze veel verkochte goedkope urnen, is de mini urn hart. Deze urn is verkrijgbaar in zwart, wit, zilvergrijs, donkerblauw en rood. Ondanks dat de mini urn goedkoop is, garanderen wij wel hoogwaardige kwaliteit en zijn de urnen met liefde en zorg vervaardigd.

Daarnaast hebben we ook duurdere urnen in ons assortiment, gemaakt door onze kunstenaars. Deze kunstenaars komen voornamelijk uit België en Nederland, maar we werken ook samen met andere Europese kunstenaars. Door deze samenwerkingen, is er altijd wel een mini urn die aan al uw wensen voldoet. Hieronder lichten we een aantal materiaalsoorten uit, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Mini urn glas

De meeste glazen mini urnen zijn gemaakt van hoogwaardig Bohemian Crystall glas of kristalglas, dat door de Nederlandse kunstenaars geblazen is. Doordat onze urnen van glas met de hand worden geblazen, heeft elke urn een uniek kleurpatroon. Dit maakt de urnen al een kunstwerk op zich. Onze glazen urnen zijn niet geschikt om buiten te plaatsen, omdat er dan water in kan blijven staan. Tijdens de winterperiode kan dit water bevriezen, waardoor het glas kan knappen. 

Mini urn keramiek

Mini urnen van keramiek zijn er in verschillende prijsklassen, vormen en kleuren. Onze mini urnen van keramiek worden met de hand gemaakt en voldoen aan hoge kwaliteitsnormen. Urnen van keramiek zijn vooral geschikt om binnen te plaatsen, maar soms is het ook mogelijk om ze buiten te plaatsen. Deze buiten urnen zijn voorzien van een beschermlaag of zijn op een hogere temperatuur gebakken, zodat ze geen water of vocht kunnen opnemen. Zo voorkomen we dat de urn barst tijdens de vorstperiode. Op de productpagina van de urnen staat aangegeven of deze ook voor buiten geschikt is. Komt u er niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op! 

Mini urn hout

Onze mini urnen van hout zijn met de hand gemaakt, wat ze uniek maakt. Wij hebben houten mini urnen in verschillende vormen, zoals vierkant, met fotolijst en rond. Allen met een warme uitstraling. Doordat hout een natuurproduct is, zijn de houten urnen alleen geschikt om binnen te plaatsen. 

Mini urn messing

Messing is een legering van zink en koper, een hard materiaal dat goed bewerkbaar is. Daarom is messing een geschikt materiaal voor het maken van urnen. Daarnaast kunnen een groot aantal messing mini urnen gegraveerd worden, of voorzien worden van een graveerplaatje. Per product staat aangegeven wat de mogelijkheden zijn. Mini urnen messing zijn niet geschikt om buiten te plaatsen, omdat het door vocht kan oxideren. 

Mini urn vlinder kopen?

Mini urnen met vlinder worden veel verkocht, omdat een vlinder meerdere symbolische betekenissen heeft. De vlinder symboliseert de kortstondigheid en kwetsbaarheid van het leven, wegens zijn korte levensduur en teerheid. Daarom past een mini urn met vlinder goed bij het overlijden van een jong persoon. Ook staat de vlinder ook voor vrolijkheid, omdat een vlinder de onbezorgdheid van het leven laten zien. Tot slot heeft een vlinder ook een religieuze betekenis en symboliseert de drie fases die de ziel doorloopt: het leven, de dood en de wederopstanding. Een urn met vlinder is dus altijd een mooi en passend idee. 

Heeft u advies nodig over de aanschaf van een mini urn? 

Wilt u advies over de aanschaf van een mini urn? Neem dan gerust contact met ons op! U kunt ons telefonisch bereiken, het contactformulier invullen, een e-mail sturen of met ons chatten.