Urnen met kaarsje

Urnen met kaarsje

Urnen met kaarsje

Tonen als Foto-tabel
Foto-tabel
Lijst
Lijst
Filters
Tonen als Foto-tabel
Foto-tabel
Lijst
Lijst
Filters

Urn met waxinelichtje kopen?

Een urn met waxinelichtje is een bijzonder type urn, waarin niet alleen een gedeelte van het crematie as bewaard kan worden, maar die ook verlicht kan worden met een kaarsje. Een kaarsje aansteken heeft een mooie symbolische betekenis. Kaarslicht staat namelijk symbool voor de verbintenis tussen hemel en aarde en wordt daarom ook gebruikt om overledenen te herdenken. Een urn met een waxinelichtje geeft mensen kracht en het gevoel in verbinding te staan met hun overleden dierbare. De meeste mensen branden een kaarsje wanneer ze wel wat extra kracht en warmte kunnen gebruiken, zoals de verjaardag van de overleden dierbare.

URNWINKEL. geeft u graag vrijblijvend advies over deze bijzondere urnen. Heeft u een vraag of opmerking? Neem alstublieft contact met ons op.

Verschillende type urnen met waxinelichtje

Een urn met waxinelichtje is in verschillende stijlen en materialen verkrijgbaar. Van klassiek tot modern van keramiek tot glas en van groot tot mini. Al onze urnen zijn geschikt om binnen te plaatsen, maar wij hebben ook een aantal urnen met kaarsje in ons assortiment, die ook geschikt zijn voor buiten.

Urn met waxinelichtje voor buiten

Urnen met kaarsje die geschikt zijn om buiten te plaatsen, zijn RVS, keramische en bronzen urnen. RVS urnen zijn van hoogwaardige kwaliteit en bestand tegen verschillende weersinvloeden. Andere materialen die geschikt zijn voor buiten, zijn keramiek en brons. Onze keramische urnen met waxinelichtje zijn voorzien van een beschermlaag of zijn op een hogere temperatuur gebakken, zodat ze geen water of vocht kunnen opnemen. Een populaire keramische urn met kaarsje, is de keramische mini urn vlinder met waxinelichtje. Een vlinder heeft een aantal symbolische betekenissen en staat o.a. voor de kortstondigheid en kwetsbaarheid van het leven. Brons is een legering van koper en tin, wat het erg duurzaam en sterk maakt. Een veel verkochte bronzen urn, is onze Boeddha urn met waxinelichtje. Een Boeddha is iemand die complete en volledige verlichting gerealiseerd heeft. Boeddha verwijst niet naar een persoon, maar naar de hoogste bewustzijnstoestand. Voor boeddhisten staat de dood niet gelijk aan het einde van iemands leven, maar juist het begin van de overgang naar een nieuw leven. Een mooie betekenis, waardoor veel mensen kiezen voor deze urn.

Kiest u voor een normale of een mini urn?

Wij hebben urnen met kaarsje in verschillende formaten. Een urn voor alle as heeft een inhoud tussen de 3 - 5 liter. Welk formaat urn u precies nodig heeft, is o.a. afhankelijk van het postuur, botstructuur en de kist waarin de overledene is gecremeerd.

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een deel van de as te bewaren en een ander deel van de as uit te strooien. Dan is een mini urn geschikt. Een andere reden om voor een mini urn met waxinelichtje te kiezen, is wanneer meerdere nabestaanden graag een gedenkplek voor hun dierbare willen creëren.

Heeft u advies nodig over de aanschaf van een urn met waxinelichtje?

Wilt u advies over de aanschaf van een urn? Neem dan contact met ons op. Wij zijn telefonisch te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 9:00 - 17:00, maar u kunt ons ook e-mailen en met ons chatten.