Urnen van brons

Urnen van brons

Urnen van brons

Tonen als Foto-tabel
Foto-tabel
Lijst
Lijst
Filters
Tonen als Foto-tabel
Foto-tabel
Lijst
Lijst
Filters

Hoogwaardige bronzen urnen, uitermate geschikt voor buiten

Onze bronzen urnen zijn vervaardigd uit hoogwaardig brons en hierdoor zeer geschikt om buiten te plaatsen omdat het duurzaam en weerbestendig is. Naast onze 'standaard' bronzen urnen bieden wij ook de mogelijkheid om een urn van brons naar wens te gieten.

Patina op bronzen urnen
Patina is de gekleurde oxide laag die op het brons wordt gevormd nadat het product is afgewerkt. Deze kleur wordt handmatig aangebracht en kan vele variaties in kleur hebben. Wanneer brons niet behandeld wordt veranderd de kleur in de loop van de jaren naar groen. Het proces van het aanbrengen van deze laag is moeilijk te beheersen, dit heeft tot gevolg dat elk object uniek is.

Onderhoud van bronzen urnen
Het basismateriaal brons vergaat niet en heeft dus geen onderhoud nodig. De gekleurde patina echter wel.

Groen
Wanneer er een groene patina is aangebracht is alleen verwijderen van vuil met zachte doek, water en sop voldoende. Niet hard schrobben omdat de laag kwetsbaar is. Met de jaren zal de groene laag veranderen en egaler worden.

Bruin
Over de bruine patina is een licht glanzende waslaag aangebracht. Deze waslaag stopt het oxidatie proces en voorkomt dat het brons verder oxideert en uiteindelijk groen wordt. Wanneer het object binnen wordt geplaatst is stofvrij houden voldoende. Buiten heeft de bruine patina meer onderhoud nodig. Afhankelijk van de plek en weersomstandigheden moet de waslaag minimaal eenmaal in de twee jaar worden bijgewerkt. Dit gebeurt door het in te smeren met bijenwas. Bijenwas aanbrengen met een doek, in laten trekken en vervolgens uitpoetsen.

Wij geven u graag vrijblijvend advies over onze bronzen urnen. Heeft u een vraag of opmerking? Neem alstublieft contact met ons op.