Porseleinen urnen

Porseleinen urnen

Porseleinen urnen

Tonen als Foto-tabel
Foto-tabel
Lijst
Lijst
Filters
Tonen als Foto-tabel
Foto-tabel
Lijst
Lijst
Filters

Hoogwaardige porseleinen urnen

Urnen gemaakt van porselein worden bij URNWINKEL. door kunstenaars in binnen- en buitenland gemaakt. De meeste urnen in onze collectie komen uit Italië en Portugal. Deze landen staan bekend als hoogwaardige porselein producerende landen.

Porselein is een specifieke vorm van keramiek, samengesteld uit kaolien (een weerbarstige, witte kleisoort), kwarts en een veldspaat. Het wordt gebakken op een hoge temperatuur. Porselein wordt daardoor hard, het verkleurt nauwelijks, is licht doorschijnend, niet poreus en klinkt helder, anders dan bijvoorbeeld aardewerk. Het maken van porseleinen urnen is veel deskundigheid en ervaring vereist.

Niet iedere urn van porselein is vorstbestendig. In de extra informatie onder een porseleinen urnen wordt aangegeven of de urn van porselein wel of niet geschikt is om buiten te plaatsen. Wij adviseren in het algemeen om de porseleinen urnen uitsluitend binnen te plaatsen, in verband met het risico op breuk.

Het vullen van de urnen
De porseleinen urnen in onze collectie hebben aan de onderkant een afdekplaat die eenvoudig met schroeven wordt afgesloten. De vulopeningen van de urnen zijn voldoende groot om bijvoorbeeld een trechtertje in te plaatsen. De crematie as kan op deze manier vrij eenvoudig overgeheveld worden.

Het onderhouden van porseleinen urnen
Porselein vraagt vrijwel geen onderhoud. Als u de urn af en toe afstoft is dit voldoende. Is de urn erg vuil, gebruik dan een sopje. Een urn van porselein blijft eeuwig haar mooie heldere uitstraling behouden.

Door de unieke uitstraling zijn de porseleinen urnen zeer geschikt om uw dierbare op een bijzondere manier te gedenken. URNWINKEL. geeft u graag vrijblijvend advies over deze bijzondere urnen. Heeft u een vraag of opmerking? Neem alstublieft contact met ons op.