Biologisch afbreekbare urnen

Biologisch afbreekbare urnen

Biologisch afbreekbare urnen

Tonen als Foto-tabel
Foto-tabel
Lijst
Lijst
Filters
Tonen als Foto-tabel
Foto-tabel
Lijst
Lijst
Filters

Biologisch afbreekbare (eco) urnen, een bijzondere manier van afscheid

Kiest u voor een milieuvriendelijke bestemming van de as, dan is een bio- of eco urn zeer geschikt. Om uw dierbare te eren, kunt u ervoor kiezen om de crematie as te begraven op een bijzondere plek in bijvoorbeeld het bos. Ook kunt u kiezen voor een zee- of waterbegrafenis. Biologisch afbreekbare urnen zijn zeer geschikt voor dit soort begrafenissen. In ons assortiment vindt u urnen die geschikt zijn voor deze verschillende doeleinden.

Het voordeel bij het kiezen van een biologisch afbreekbare urn is dat ze zijn gemaakt van materialen die geleidelijk zullen afbreken, waardoor de crematie as op een natuurlijke wijze terug aan de natuur wordt gegeven. De ecologische urnen worden gemaakt van mais zetmeel, zand en hars, Himalayazout of andere organische materialen. De biologisch afbreekbare urnen van Himalayazout zijn gevormd uit een blok zout. Ook hebben wij biologisch afbreekbare urnen die gemaakt zijn van papier. Deze worden met behulp van een oude techniek gemaakt, waarbij bast van de moerbeiboom wordt geoogst. Zelfs een boom planten behoort tot de mogelijkheden. 

De biologisch afbreekbare urn is een ecologisch verantwoorde urn die na verloop van tijd vergaat en weer wordt opgenomen in de aarde of in het water. De milieuvriendelijke eco urnen zijn vervaardigd van plantaardige materialen en zijn geschikt voor het begraven van de as in de aarde. Tevens kunnen een aantal van deze urnen bijgezet worden in een urnenmuur of meegenomen worden om thuis een plekje te geven.

De biologisch afbreekbare urnen zijn ecologisch verantwoord, 100% milieuvriendelijk en 100% biologisch afbreekbaar. Deze bijzondere urnen zijn gebaseerd op het cradle to cradle (cradle-to-cradle) principe.

URNWINKEL. geeft u graag vrijblijvend advies over de bio- of eco urnen. Heeft u een vraag of opmerking? Neem alstublieft contact met ons op.