House of Memories, een bron van rust en herdenking

House of Memories, een bron van rust en herdenking

House of Memories, een bron van rust en herdenking

Herdenken doen we al eeuwen lang en iedereen op zijn eigen manier. De één draagt een sieraad van zijn geliefde bij zich, de ander gaat wekelijks op bezoek bij een rustplaats. Er is nu een nieuwe manier van herdenken; herdenken in een speciaal ontworpen omgeving, herdenken in de house of memories.

Het herdenken van uw geliefde was altijd een lastige opgave, de normale columbarium stamt nog uit de jaren ’70 en ’80 met zijn betonnen ‘rekken’ waarin urnen worden bijgezet. Deze plekken geven vaak geen rustig en beschermd gevoel om te herdenken. Daarom ‘House of Memories’.

Bron van rust

House of Memories heeft een rustige uitstraling in de vorm van een ei dat verwijst naar de kwetsbaarheid en de cyclus van het leven. Doordat House of Memories op een rustige plek geplaatst kan worden, bijvoorbeeld in een (natuur)park, is het een perfecte plek om tot rust te komen, te mediteren en om uw geliefde te herdenken.

Een groter geheel

Bij binnenkomst worden uw zintuigen prettig geprikkeld dankzij  een frisse geur, een zachte lichtbeleving en een natuurlijke omgeving. Op de wanden van het gebouw ziet u niet direct de urnen staan maar afbeeldingen van een landschap, hiermee laat men zien dat de urn net als de mens onderdeel is van een groter geheel. De urnen bevinden zich achter deze wanden. Met een unieke toegangscode wordt de urn van uw geliefde verlicht. Niet alleen de urn zelf hoeft in deze ruimte te staan, ook tastbare herinneringen van de overledene kunnen hier worden geplaatst.

urn bijzetten columbarium urnenmuur

Teruggreep naar het verleden

In het midden van de House of Memories is een aparte ruimte waar teksten, beelden en muziek van de overledene afgespeeld kunnen worden. Dit alles op een groot scherm in de ruimte, hiermee kunt u op een zeer persoonlijke wijze uw geliefde herdenken. Deze persoonlijke bestanden kunnen op ieder willekeurig moment worden bijgewerkt en zijn alleen toegankelijk met de unieke toegangscode.

Realisatie

House of Memories kan worden gebouwd op (natuur)begraafplaatsen, in parken of zelfs op ondiep watergebied. Op dit moment zijn er reeds gesprekken gevoerd over de mogelijke realisatie op diverse locaties.