Het portretbeeld als URN, in samenwerking met Roy Greve

Het portretbeeld als URN, in samenwerking met Roy Greve

Het portretbeeld als URN, in samenwerking met Roy Greve

Vroeger kende de urn een opschrift of afbeelding, later werd de urn de sokkel met een beeld er op. Nu is er de urn die het verdient om op een sokkel te staan. Van generatie op generatie, een persoonlijke herinnering aan uw dierbare. Op een zonnige familiedag komt Joost Kramer – medeoprichter van de firma URNWINKEL. in contact met fijn beeldhouwer Roy Greve. Onder de indruk van zijn werk wordt een vervolgafspraak gemaakt om – zo blijkt later – een bijzondere samenwerking aan te gaan.
 
“Precies dat geven wat nabestaanden wensen, is waar wij voor staan,” zegt Joost. Zo ontstond het idee dat een beeld tevens dienst kan doen als urn. In overleg met Roy is dit vanaf nu mogelijk. Roy creëert als enige unieke portretbeelden die het meest overeen komen met beelden zoals deze bij de oude Romeinen werden gemaakt. De hele historie van het gebeeldhouwde portret zoals dat in de Gouden eeuw bestond, is min of meer verloren gegaan door het Modernisme.

“Wat van mijn portretbeelden uitzonderlijk is dat ik fijn-realistische portretbeelden vervaardig. Als fijn-beeldhouwer kan ik een fijn-gebeeld-bouwd portret aanbieden. Een fijn-gebeeld-bouwd portretbeeld wordt verder überhaupt niet door anderen gemaakt.”  Aldus Roy.

Bij de portret-beelden gaat het om de fascinatie voor het hoofd als de zetel van de persoonlijkheid. Het werk van Roy Greve drukt zijn behoefte uit om de ziel weer te geven. Daarmee gaat het hem om het mysterieuze van de persoon, om het wezen en het ware te onthullen.

Het laten maken van een portretbeeld is een goede manier om het overlijden van een familielid te verwerken. De nabestaanden komen graag met andere leden van de familie in het atelier langs om het een en ander te bespreken, te verwerken en de geschiedenis los te laten.

De betrokkenheid van de opdrachtgever(s) is essentieel voor de kwaliteit. Het verhaal, de ervaringen met de overledene is essentieel voor een goed portretbeeld. Hoe meer betrokkenheid van de familieleden en anderen, hoe beter het portretbeeld wordt. Het is aan de nabestaanden of het beeld tevens dienst mag doen als urn. Deze wordt dan zo gemaakt dat de as van de overleden in het beeld past.

Gepersonaliseerde beeldurnen

Als u meer informatie wenst, kunt u contact met ons opnemen. Kunt u een specifieke beeldurn die bij u past niet vinden of wilt u meer advies over de aanschaf van een urn? Neem dan contact met ons op zodat we kunnen zoeken naar een op maat gemaakte oplossing. Iedereen verdient een waardig afscheid en een mooie herinnering.